AOV uitkering en bijstand

Ondernemers moeten iedere maand maar weer zorgen dat ze voldoende opdrachten uitvoeren om voldoende inkomen te ontvangen. Wat gebeurt er als door arbeidsongeschiktheid geen opdrachten meer uitgevoerd worden? Voor de meeste ondernemers zal het inkomen dan volledig wegvallen. Is er een vangnet voor zelfstandig ondernemers (waaronder zzp’ers)? Ga voor meer informatie naar: arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP 

Voordelen voor jou:
  • Vergelijk alle relevante verzekeraars
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Zonder provisie

Onafhankelijk vergelijken
Vergelijk AOV's

Werknemers hebben bepaalde voordelen die zelfstandig ondernemers niet standaard hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het opbouwen van pensioenrechten, een WW-uitkering bij het verliezen van hun baan en een uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Vooral het laatste is een belangrijke reden dat sommige werknemers niet als zelfstandige willen werken. Voor werknemers is het namelijk zo goed geregeld. Gelukkig zijn er voor zelfstandig ondernemers ook goede mogelijkheden om zich te verzekeren tegen het risico van arbeidsongeschiktheid.

Wat zijn de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor een zelfstandig ondernemer?

In het geval dat werknemers niet meer kunnen werken door arbeidsongeschiktheid, kunnen zij nog terugvallen op de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Helaas hebben zelfstandig ondernemers deze optie niet. Er is maar één vangnet waar onder voorwaarden recht op bestaat, namelijk een bijstandsuitkering. Bij Yezzer kun je verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen ZZP vergelijken.

Wanneer bestaat er recht op een bijstandsuitkering?

Iedere Nederlander heeft recht op een bestaansminimum. Indien je maandelijks onvoldoende inkomen hebt, kun je recht hebben op een bijstandsuitkering. Je moet aan onderstaande eisen voldoen om deze rechten te hebben:

·        Er bestaat geen recht op een andere vorm van uitkering

·        Je hebt een sollicitatieplicht. Je moet op zoek naar een baan die met je arbeidsongeschiktheid nog uit te voeren is

·        Het gezinsinkomen ligt onder het bestaansminimum

·        Daarnaast gelden er enkele vermogenseisen

Vermogenstoets voor de bijstand

Een bijstandsuitkering is uitsluitend bedoeld om iedere Nederlander recht te geven op een bestaan. Indien je over een vermogen beschikt, kun je verplicht worden om hier in eerste instantie van te leven.

Een gezin of een alleenstaande ouder mag niet over meer vermogen beschikken dan €11.790 (2015) om toch recht te hebben op een bijstandsuitkering. Een alleenstaande moet een vermogen boven €5.895 eerst opmaken voordat er rechten bestaan.

Overwaarde in het huis?

Overwaarde in de eigen woning wordt ook gezien als een deel van het vermogen. Hier geldt wel een hoge vrijstelling van €49.400 voor. Maar let op! Bij een lagere overwaarde heeft de gemeente de mogelijkheid om je te verplichten om het huis te verkopen of om een extra hypotheek op het huis te vestigen.

Vergelijk AOV's

Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

Hulp nodig? 088-9392520

phone Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


"Online afsluiten ging soepel en ik werd goed begeleid"

Als ondernemer was ik op zoek naar een eerlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zonder hoge bijkomende advieskosten. Het aanbod van Yezzer voor de AOV sloot hierbij perfect aan, met hun lage kosten uniek in de AOV markt. Het online afsluiten van de AOV ging soepel en snel en werd goed begeleid vanuit Yezzer. Na een paar maanden nog steeds erg tevreden met mijn keuze, met dank aan de transparante werkwijze van Yezzer.

Chris Boonstra


Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout