Verzuimverzekering regelen via Yezzer

Bereken nu de premie van jouw verzuimverzekering en regel deze direct online zonder advies

Bereken jouw premie!

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Makkelijk en voordelig!

 • Direct online te regelen
 • Lage premies
 • Scherpste aanbod

Aan de slag

Verzuimverzekering

Wat is een ziekteverzuimverzekering en waarom is het belangrijk om die af te sluiten? Vooral in het MKB voorkomt de polis veel grote financiële gevolgen, op het moment dat een medewerker ziek wordt. Je dekt de kosten van loondoorbetaling bij ziekte, waardoor je daar zelf niet voor hoeft op te draaien.

Wist je dat een zieke medewerker jouw bedrijf gemiddeld 230 euro per dag kost? Je dient namelijk minimaal 70 procent van het loon door te betalen. Daarnaast wil je misschien een vervanger inhuren of loopt de productie terug, waardoor de kosten flink kunnen oplopen.

Met een verzuimverzekering dek je een deel van deze kosten af. Je krijgt een vergoeding voor loondoorbetaling, waarmee je dat financiële risico in ieder geval kunt voorkomen.

Tip: sommige verzekeraars helpen je bij het voorkomen en terugdringen van het verzuim. Zij hebben hier veel ervaring mee, om het MKB te helpen hun medewerkers fit en vitaal te houden.

Hoge kosten bij verzuim voorkomen? Een verzuimverzekering voor het MKB en voor zelfstandigen met personeel is dan de beste keuze. De verzekering is er in de conventionele vorm en voor grotere bedrijven ook als Stop Loss verzekering. Je dekt het risico op kosten voor loondoorbetaling, waarmee je grote financiële gevolgen voorkomt als een medewerker ziek wordt.

Tip: de verzekering bij verzuim geldt zowel voor zieke medewerkers als voor medewerkers die door een ongeval niet kunnen werken. Je bent als werkgever verplicht om het loon door te betalen, op basis van minimaal 70 procent.

Ontdek wat een verzuimverzekering is en hoe de dekking van de polis is opgebouwd, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wij leggen je bij Yezzer graag uit over de belangrijke informatie, op basis waarvan je een goede keuze kunt maken. En ben je enthousiast over de polis? Dan kun je die meteen online afsluiten, om er zo snel mogelijk op te vertrouwen.

 

 

 

Zo bieden wij ook o.a. de volgende bedrijfsverzekeringen:

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Volledig onafhankelijk 
 • Lage premies
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Aan de slag

Hoe werkt het?

 1. Vul makkelijk en snel enkele gegevens in over je bedrijf en werknemers
 2. Krijg een premieoverzicht van de verzekeraars die wij vergelijken
 3. Vraag online de verzuimverzekering aan!
 4. Geen vragen meer bij de verzekeraar? Dan ontvang je zo snel mogelijk de polis!

Wat is een Verzuimverzekering?

Wat is een verzuimverzekering voor het MKB en voor zelfstandigen met personeel? Het is een verzekering die de kosten voor loondoorbetaling dekt. Zodra een medewerker ziek wordt ben je als werkgever verplicht om het loon door te betalen, op basis van minimaal 70 procent. In een CAO kan zelfs een hoger percentage zijn afgesproken, waardoor de kosten nog hoger oplopen.

Tip: houd er rekening mee dat je bovenop de loondoorbetaling te maken krijgt met kosten om vervanging in te schakelen, kosten van verminderde productiviteit en bijvoorbeeld kosten voor re-integratie zodra het weer beter gaat.

Je bent verplicht het loon door te betalen voor alle zieke medewerkers die een arbeidsovereenkomst met jouw bedrijf hebben. Raken er meerdere medewerkers ziek of kunnen zij door een ongeval tijdelijk niet werken? Je bent verantwoordelijk voor loondoorbetaling, iets dat een flinke impact kan hebben op de beschikbare financiële middelen binnen het bedrijf.
 

Dekking van de polis

Benieuwd waarom je een verzuimverzekering zou afsluiten? Je kunt rekenen op een uitgebreide dekking, die hoge kosten kan voorkomen. We zetten een paar belangrijke punten op een rij:

 • Loondoorbetaling voor wettelijke termijn
 • Verzuimbegeleiding en re-integratiehulp
 • Proactieve aanpak om verzuim te voorkomen

De verzekering dekt de kosten voor loondoorbetaling, voor de wettelijke termijn van twee jaar. Dat betekent dat je gedurende die periode een vergoeding ontvangt voor het loon dat je dient door te betalen. Het heeft op die manier geen grote invloed op de begroting, waardoor de voortgang van jouw bedrijf niet in gevaar komt.

Let op: er is doorgaans sprake van een eigen risico, vaak op basis van het aantal ziektedagen. Tijdens die periode betaal je de loonkosten zelf. Zodra de loondoorbetaling de periode van het eigen risico overschrijdt neemt de verzekering het over.

Aan de andere kant zijn er een paar zaken uitgesloten van dekking. We kunnen je bij Yezzer bijvoorbeeld niet verzekeren voor loondoorbetaling voor medewerkers die voor de ingangsdatum van de polis al ziek zijn. En ontstaat de arbeidsongeschiktheid door opzet of roekeloosheid? Ook dat is uitgesloten van de dekking. Bovendien is de dekking niet beschikbaar voor DGA’s.

Belangrijke informatie
Benieuwd naar belangrijke informatie over de verzuimverzekering? We leggen je bij Yezzer bijvoorbeeld graag uit over de conventionele verzekering, waarbij er sprake is van een eigen risico op basis van een aantal ziektedagen. Gedurende die periode ben je als werkgever zelf verantwoordelijk voor de loondoorbetaling. Een langere periode voor het eigen risico levert een lagere premie op. Bij ziekte lopen de kosten verder op, waardoor je een hoger risico draagt. Andersom kun je er voor een hogere premie voor zorgen dat het eigen risico lager uitvalt, bijvoorbeeld als je als ondernemer (tijdelijk) minder financiële draagkracht hebt.

Het alternatief voor de verzuimverzekering in een conventionele vorm is de Stop Loss-polis. Deze is voor kleinere bedrijven over het algemeen niet beschikbaar. Grotere organisaties maken daar gebruik van. Er is dan geen sprake van een aantal dagen voor het eigen risico, maar een bedrag aan loondoorbetaling. Zodra dit bedrag bereikt is neemt de verzekering het over, door de kosten voor loondoorbetaling vanaf dat moment te vergoeden.

Verder is het belangrijk om goed te weten hoe hoog het gemiddelde verzuim binnen jouw bedrijf is en waar dat mogelijk mee te maken heeft. We vertellen je er bij Yezzer graag meer over, net als over de mogelijkheden om het verzuim terug te dringen. Soms heeft het te maken met de manier van werken of de begeleiding van medewerkers. Een kleine investering om het verzuim terug te dringen kan heel interessant zijn, als daardoor de gemiddelde kosten voor loondoorbetaling afnemen of als je daardoor een hoger eigen risico voor de polis kunt accepteren.

Online verzuimverzekering afsluiten
Benieuwd naar de mogelijkheid om online een verzuimverzekering af te sluiten of om die op je gemak te berekenen? Stel ons jouw vragen over de polis en maak een berekening voor jouw bedrijf. Ontdek op die manier wat de premie zal zijn en met welke kosten je rekening moet houden. Zet dat af tegen het financiële risico dat je loopt als er een medewerker ziek wordt. Of als er twee krachten niet meer kunnen werken, maar je nog wel verantwoordelijk bent om daar de loonkosten van te blijven betalen. Zelfs op basis van 70 procent kan dat flink in de papieren lopen.

De kosten van een verzuimverzekering berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.

 

Aan de slag

Online bedrijfsverzekeringen vergelijken

Wil je online bedrijfsverzekeringen vergelijken? Met onze vergelijkers zetten we de mogelijkheden eenvoudig op een rij voor je. Wij bieden een ruim aanbod aan verschillende zakelijke verzekeringen, van veel verschillende verzekeraars. In 1 pakket, met collectieve en pakketkortingen waardoor de premies ook lager zijn.

Meer weten

Bedrijfsverzekering berekenen en afsluiten

Je kunt online de bedrijfsverzekering voor ZZP-ers selecteren waar jij mee aan de slag wilt. Je kunt online een bedrijfsverzekering berekenen en de mogelijkheden vergelijken. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een WA bedrijfsverzekering, Beroepsaansprakelijkheidsverzekering of Rechtsbijstand.

Meer weten