Cyberverzekering

Welkom Samen Digitaal Veilig deelnemer!

Een cyberverzekering regel je online via Yezzer, partner van Samen Digitaal Veilig. Wij vergelijken cyberverzekeringen van verschillende verzekeraars. Als Samen Digitaal Veilig deelnemer ontvang je doorlopend 5% extra premiekorting.

Vul binnen 2 minuten jouw gegevens in en ontvang een voorstel binnen 1 werkdag. Vervolgens kan je de verzekering direct online aanvragen! 

Cyberverzekeringenvergelijken

Vergelijk verzekeraars en vraag direct aan.

aegon
nationalenederlanden
aig
allianz
avero-achmea
markel
asr
hiscox
reaal
+ nog 33 andere aanbieders

Daarom een cyberverzekering via Samen Digitaal Veilig en Yezzer

  • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
  • Snel en makkelijk online geregeld, scherpe premies
  • Partner van Samen Digitaal Veilig (5% extra premiekorting op Cyberverzekeringen)
  • Cyberverzekeringen afgestemd op Samen Digitaal Veilig
  • Speciaal gericht op MKB en ZZP
Vergelijk cyberverzekeringen

Een Cyberverzekering makkelijk en betaalbaar geregeld

Samen Digitaal Veilig en Yezzer werken samen om cyberverzekeringen voor jouw bedrijf makkelijk en betaalbaar te maken. De cyberverzekeringen via Yezzer zijn speciaal afgestemd op de diensten van Samen Digitaal Veilig en de NIS2 Quality Marks. Vergelijk en vraag direct online aan!

Over Yezzer

Duizenden ondernemers hebben hun verzekeringen al via Yezzer geregeld. Yezzer is het onafhankelijke verzekeringsplatform voor ondernemers. Bij Yezzer gaan we wél met de tijd mee en gebruiken we slimme technologie om verzekeren voor ondernemers veel goedkoper, maar vooral ook moeiteloos en minder stoffig te maken. Wij helpen jou ook graag!

Wat is een Cyberverzekering?

Automatisering en digitalisering helpen jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Sneller, slimmer en goedkoper, maar wat zijn de digitale en virtuele risico’s die je loopt? Steeds meer ondernemers sluiten een cyber security verzekering af. Zij krijgen een financiële vergoeding voor kosten die ze moeten maken, als ze slachtoffer worden van een cyberaanval of inbreuk in de systemen met (privacygevoelige) gegevens.

Online moet je oppassen voor virussen, hacks, DDos-aanvallen, ransomware en inbraken in de systemen. En wat dacht je van lekken door menselijke fouten of technische problemen waardoor gegevens op straat komen te liggen? Dat kan pittige gevolgen hebben, bijvoorbeeld op basis van de AVG-wetgeving. Met een goede cyberverzekering dek je de financiële risico’s af, zodat je de beste bescherming, verdediging en oplossingen kan inzetten.

Aansprakelijkheid

Je bent met jouw bedrijf aansprakelijk voor schade die bij derden ontstaat tijdens een cyberincident of systeeminbraak. Je kan denken aan inbreuk op de privacy van klanten en andere relaties, net als problemen met de geheimhouding van belangrijke gegevens waar je mee werkt.
 
Met een cyberverzekering verzeker je deze aansprakelijkheid, net als de kosten van verweer op het moment dat je aansprakelijk wordt gesteld. En krijg je een boete opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens of moet je kosten maken voor een intern onderzoek? Die kosten worden net als die voor PCI-DSS boetes in verband met elektronische betaaldiensten netjes vergoed. Voorkom dat je zelf voor alle kosten moet opdraaien, nadat je tijdens en na de aanval alle zeilen hebt bijgezet.

Eigen schade

Ontstaat er schade aan jouw eigen bedrijf? Ook daarvoor kun je gebruik maken van de cyberverzekering dekking. Je kan denken aan:
 
Cyberdiefstal
Wordt er geld overgeschreven naar een andere bankrekening? Daarvoor ben je verzekerd met een cyberverzekering.
Digitale afpersing
Word je afgeperst en moet je daarvoor bedragen overmaken? Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) deze bedragen.
Hacking van telefoons
Zodra je extra telefoonkosten moet maken vanwege een aanval op de telefooncentrale kun je die kosten laten vergoeden.
Programmatuur en data
Kosten om programmatuur of data te herstellen na een incident kun je laten vergoeden vanuit de cyberverzekering.
Bedrijfsschade
Moet je het bedrijfscomputersysteem of andere bedrijfsonderdelen laten herstellen na een aanval? Daarvoor kun je gebruik maken van de dekking.

Kosten voor crisismanagement

Zo snel mogelijk met een crisismanager aan de slag om de aanval af te wenden of daarna de bedrijfsvoering weer te herstellen? Met een cyberverzekering sluit je dekking af voor het inschakelen van cyber-IT-specialisten, forensische specialisten, juridische adviseurs en bijvoorbeeld communicatieprofessionals. Zij kunnen je helpen om alles snel weer op de rit te krijgen, nadat je slachtoffer bent geworden van een digitale of een virtuele aanval. Best jammer, als je net bezig was een mooie business op te bouwen en je wordt gehackt…

Tip: de dekkingen binnen de cyberverzekering zijn vaak beperkt tot een maximaal aantal dagen, een bepaald percentage of een vast bedrag per verzekeringsjaar. Interessante onderdelen van de dekking om goed te vergelijken, zodat je de polis kan kiezen die het best aansluit bij de risico’s die jij met jouw bedrijf loopt.

Cyber security verzekering afsluiten!

Een cyber security verzekering afsluiten of benieuwd of je die nodig hebt? Ga na welke risico’s je als bedrijf loopt. Of beter nog, vraag Yezzer je daarbij te helpen; dat doen we graag voor je. Voorkom dat jij je kan laten verrassen door cyberaanvallen en systeeminbreuken, die grote gevolgen kunnen hebben. Sluit in plaats daarvan een goede dekking af, waarmee je financieel niet hoeft op te draaien voor gevolgen waarmee je op dat moment andere dingen aan je hoofd hebt.

Je kan online een cyber security verzekering afsluiten, bijvoorbeeld als ZZP-er of MKB-er. Vergelijk online cyberverzekeringen en maak je keuze uit de dekkingen, zodat je ook digitaal de belangrijkste risico’s goed kan afdekken.

Waarom cyberverzekeringen onmisbaar zijn

De hoeveelheid privacygevoelige informatie die je als bedrijf verwerkt is vaak gigantisch, de toenemende digitalisering heeft ervoor gezorgd dat je jouw werk niet meer uit kunt voeren zonder deze informatie online op te slaan. Met een cyberverzekering zorg je ervoor dat als deze informatie door een fout op straat komt te liggen je gedekt bent tegen de eventuele risico's. Lees de precieze voorwaarden bij het vergelijken van de verzekeraars.

Wat is er niet verzekerd?

Houd er aan de andere kant rekening mee dat de cyberverzekering geen dekking biedt voor bijvoorbeeld zaak- en personenschade. Denk bijvoorbeeld aan een kop koffie die over een laptop heen valt, waarvoor je andere polissen dient af te sluiten.

Op die manier is ook schade door opzet of bewuste roekeloosheid vaak uitgesloten. Dit geldt zowel voor jou als voor medewerkers, dus zorg ervoor dat iedereen weet hoe je veilig kan werken met belangrijke digitale systemen.

Bied je garanties of heb je boetes afgesproken bij te laat opleveren van (digitale) oplossingen? Zulke contractuele aansprakelijkheid valt vaak buiten de dekking van de verzekering. Je kan hiervoor geen gebruik maken van de cyberpolis, omdat je zelfstandig contractuele verplichtingen opstelt waar je andere verzekeringen voor kan gebruiken.

Voor ZZP en MKB

Zoek je een cyberverzekering voor ZZP-ers of het MKB? Het aanbod groeit, zodat je een polis kan kiezen die goed past bij het bedrijf dat je hebt of waar je voor werkt.

Cyberrisico’s gelden voor grote en kleine bedrijven, in iedere branche. Het is belangrijk om datalekken te voorkomen en je goed te beschermen tegen cybercriminaliteit. En niet zelden vragen leveranciers om professionele beveiliging en een cyberverzekering, zodat je eventuele kosten in ieder geval kan laten vergoeden.

Een aantal branches is bijzonder vatbaar voor cyberrisico’s. Je kan dan denken aan:

  • Groot- en detailhandel
  • Logistieke dienstverlening
  • Zakelijke dienstverlening
  • Maakindustrie
  • ICT-bedrijven

Ben je als ZZP-er of MKB-er actief in een van deze sectoren of branches? Het is verstandig om een goede cyberverzekering af te sluiten. Verzeker je tegen de cyber- en financiële risico’s die je loopt, zodat je bij problemen niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Zorg er in plaats daarvan voor dat je kan rekenen op een financiële vergoeding en hulp van ervaren experts om alles zo snel mogelijk weer goed op de rit te krijgen.

Waarom je als ondernemer een Cyberverzekering moet nemen

Wist je dat 80% van de ICT-leveranciers een cyberverzekering heeft? Dit heeft natuurlijk de reden dat deze bedrijven precies weten wat de gevaren van een cyberaanval kunnen zijn. 

Daarnaast worden MKB’ers ook steeds vaker slachtoffer van een cyberaanval. Zelfs vaker dan dat het geval is bij grote organisaties zegt vakblad De Ondernemer.

Het is ook logisch: MKB’ers hebben vaak niet de middelen om een hack direct te constateren. Daarom zijn zij een gewild slachtoffer van criminelen. Helemaal als deze weten dat er bank- of creditcardgegevens te halen zijn.

Vaak is door goede protocollen al in kaart te brengen wat er verbeterd kan worden. Dat kan via het platform Samen Digitaal Veilig. Een cyberverzekering is daarna weer relevant door bijvoorbeeld een menselijke fout: die beschermt je financieel als er echt iets mis gaat.   

Vragen over het afsluiten van een cyberverzekering?

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van een cyberverzekering of heb je vragen over de verzekering? Je kunt direct contact opnemen met een van onze adviseurs. Onze adviseurs geven je graag advies en helpen je met het vinden van de beste cyberverzekering voor jou.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten