Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Vind hier informatie over een aansprakelijkheidsverzekering zzp

Vergelijk Gratis

savings Besparen
smile Extra's voor ondernemers
time Snel
users 20.000 + Ondernemers doen al mee
costs € 100,- Is wat je gemiddeld bespaart
rating 8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP

Oh nee… je bent bij een klant aan het schilderen als zelfstandige, maar je tikt per ongeluk een emmer verf over de net gelegde houten vloer… Of je bent bij een klant aan het werkt als IT’er, maar iemand struikelt over jouw internetkabel en komt ongelukkig ten val.. Dit soort risico’s loop je als ondernemer. Voor schade die je tijdens je werkt veroorzaakt kan je aansprakelijk worden gesteld. En die kosten kunnen best oplopen… Een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekt schade die je tijdens je werk aanricht aan andermans eigendommen of personen. Zorg dat je goed gedekt bent, en maak je geen zorgen!

Loop geen risico op hoge kosten met een aansprakelijkheidsverzekering zzp
Het kan natuurlijk wel eens voor komen dat je als zelfstandige per ongeluk schade aanricht tijdens je werk. Hiervoor kan je aansprakelijk worden gesteld. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP, ook wel WA verzekering) geeft onder werktijd helaas geen dekking. Dus dan ben je onverzekerd. De kosten van de schade kunnen flink oplopen. Als je dit niet kan betalen, komt jouw onderneming in gevaar.

Gedekt tegen schade die jij aanricht met een aansprakelijkheidsverzekering zzp
Een aansprakelijkheidsverzekering zzp zorgt ervoor dat je wél gedekt tegen schade die je veroorzaakt aan andermans eigendommen of personen tijdens werktijd. Voor een laag bedrag per maand ben je al verzekerd, want een aansprakelijkheidsverzekering zzp kost niet zo veel. Overbodig risico is niet dus niet nodig!

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Direct resultaat. Binnen 5 minuten geregeld

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in
 2. Krijg een overzicht van de best passende verzekeraars
 3. Kies jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en sluit af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Vergelijk onafhankelijk verzekeraars

 • asr
 • deltalloyd
 • reaal
 • nn

Meer informatie over een aansprakelijksverzekering ZZP

In deze situaties biedt een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekking

Een aantal voorbeelden:

Stel, je hebt een eigen verhuisbedrijf als zelfstandige. Je bent aan het werk bij de familie Jansen in Naarden. Meneer Jansen is een fervent kunstverzamelaar, en heeft dat ook een aardige collectie mee moet. Het meeste is al verhuist, maar als je net het laatste standbeeld uit de tuin wilt sjouwen struikel je en valt het beeld kapot op de grond… Hiervoor wordt jij aansprakelijk gesteld. Gelukkig geeft de aansprakelijkheidsverzekering zzp dekking.

Stel, je bent als zelfstandige accountant aan het werk bij een klant. Je neemt de jaarverslagen door op je laptop. De batterij is bijna leeg, dus je steekt de oplader in het stopcontact. Een werknemer van de klant loopt door het gangpad, en struikelt over de kabel van jouw oplader. Na een ongelukkige val is zijn arm gebroken. Hiervoor wordt je aansprakelijk gesteld. Gelukkig geeft jouw aansprakelijkheidsverzekering zzp dekking.

 

Een aansprakelijkheidsverzekering zzp geeft dekking voor:

Algemene aansprakelijkheid
Hieronder valt schade die je veroorzaakt terwijl je aan het werk bent. De schade kan aan personen zijn, of aan spullen van anderen.

Beschadiging
Zaken van derden die je vernietigt, beschadigt of laat verdwijnen. Ook het verontreinigen of vuil laten worden daarvan vallen hieronder.

Risicoaansprakelijkheid
Dit is bijvoorbeeld schade waarvoor je als verzekerde en bezitter van een gebouw wordt aangesproken.

Letselschade
Letsel of benadeling van de gezondheid. Ook overlijden door letsel wordt gedekt door letselschade.

 

Een aansprakelijkheidsverzekering zzp geeft geen dekking voor:

Zuivere vermogensschade
Zuivere vermogensschade wordt nooit gedekt. Dat is schade die ontstaat door bijvoorbeeld gederfde inkomsten. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekt alleen schade aan personen en zaken.

Geleidelijk ontstanemilieuschade
Als bijvoorbeeld leidingen verslijten en geleidelijk de grond vervuilen, dan wordt deze schade niet gedekt. Als er door jouw toedoen plotselinge milieuschade ontstaat, dan is dit wel gedekt.

Schade door het geven van verkeerd advies
Voor adviserende beroepen geeft een 
aansprakelijkheidsverzekering zzp geen enkele dekking voor (verkeerd) gegeven adviezen. Je kan je adviezen wel afdekken, maar dan moet je een Beroeps Aansprakelijkheid Verzekering (BAV) afsluiten. Yezzer biedt ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, passend bij jouw beroep. Bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zorgverleners. 

Schade door opzet
Schade die je opzettelijk veroorzaakt aan derden wordt niet gedekt door een 
aansprakelijkheidsverzekering zzp.

Schade door motorvoertuigen
Als je met een motorvoertuig schade aanricht, dan wordt dat niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Schade die je veroorzaakt aan bijvoorbeeld een winkelpand terwijl je aan het lossen bent wordt dus niet gedekt door een
aansprakelijkheidsverzekering zzp

Schade aan jouw eigen zaken
Schade aan jouw eigen zaken wordt niet gedekt. Dit noemen we interne zaakschade, en dat valt buiten een aansprakelijkheidsverzekering zzp.