Is een ziekteverzuimverzekering verplicht?

Lees hieronder alle informatie die je nodig hebt.

Premies verzuimverzekering berekenen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Ziekteverzuimverzekering verplicht?

Is een ziekteverzuimverzekering verplicht? Een vraag die we bij Yezzer regelmatig krijgen, en waar we duidelijk over kunnen zijn. De verzuimverzekering is niet verplicht, maar het is niet voor niets dat veel andere werkgevers deze wel afsluiten.

Het is voor een medewerker heel vervelend als hij of zij ziek wordt. Voor jou als werkgever is dat bovendien kostbaar, omdat je het loon dient door te betalen en je met andere kosten te maken kunt krijgen.

Wettelijk geldt er geen verplichting om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten, je hebt zelf de keuze om dat wel of niet te doen. Houd er rekening mee dat een zieke medewerker gemiddeld €200 - €300 per dag kost aan loon. Daarnaast dien je de kosten te betalen voor verzuimbegeleiding, arbodienstverlening en eventueel vervangend personeel.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw verzuimverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Is de ziekteverzuimverzekering verplicht?

Nee, de ziekteverzuimverzekering is niet verplicht. Wel ben je verplicht om zieke medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd twee jaar lang een groot deel van het loon door te betalen. De kosten kunnen flink oplopen, waardoor het de moeite waard is om daarvoor een verzekering te overwegen.

Werkgevers zijn op basis van de Wet verbetering poortwachter verplicht om er alles aan te doen om een zieke medewerker weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Sluit je een ziekteverzuimverzekering af? Dan kun je de kosten daarvoor laten vergoeden, waardoor dit geen grote invloed hoeft te hebben op het geld dat er beschikbaar is voor investeringen en anderen uitgaven.

Meer weten over of de ziekteverzuimverzekering verplicht is? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.