Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Vul binnen 2 minuten jouw gegevens in, wij vergelijken verschillende partijen voor jou, en krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel

Vergelijk Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verplicht voor ZZP-ers?

Een belangrijke vraag die veel klanten ons stellen. De verzekering is wettelijk niet verplicht, maar zowel opdrachtgevers als andere zakelijke contacten kunnen daar wel om vragen.

Dus, is de BAV verplicht? Dat hangt er vanaf aan wie je het vraagt. Wettelijk ben je niet verplicht om de verzekering af te sluiten. Afhankelijk van de branche waarin je actief bent is dit wel of niet gebruikelijk. Soms vragen klanten en opdrachtgevers daar heel specifiek om. Je bent in de praktijk dan verplicht om de verzekering af te sluiten, als je in aanmerking wilt komen voor opdrachten die zij verstrekken.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Wel of niet verplicht? De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering wel of niet verplicht? Het hangt er vanaf aan wie je de vraag stelt en of je een wettelijke verplichting bedoelt. Wettelijk kan niemand je verplichten om de dekking af te sluiten.

Tip: los van de eventuele verplichting is het voor de meeste ZZP-ers een goed idee om de BAV af te sluiten. Je voorkomt daarmee hoge onverwachte kosten, als er een keer iets aan de hand is.

 

Neem contact op

Ondanks dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk niet verplicht is doe je er verstandig aan om er in ieder geval goed naar te kijken. Je kunt kosten laten dekken voor de wettelijke aansprakelijkheid, voor jouw reputatie en continuïteit en bijvoorbeeld nalatigheid of op het gebied van privacy. Bovendien hoeft de verzekering niet veel te kosten, zodat je daar voordelig gebruik van kunt maken door het beschikbare aanbod online te vergelijken.

Meer weten over of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP-ers verplicht is? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.