Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Vergelijk hier Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en sluit direct af

Vergelijk Gratis

savings Besparen
smile Extra's voor ondernemers
time Snel
users 20.000 + Ondernemers doen al mee
costs € 100,- Is wat je gemiddeld bespaart
rating 8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Ondernemen zonder risico's met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Ai… net die mooie Chinese vaas van je opdrachtgever per ongeluk omver gestoten? Of een kop koffie over iemand anders laptop heen? Als ondernemer loop je ook dit soort  risico’s. Als je tijdens je werk schade veroorzaakt, dan kan  je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. En dat kan best wat geld kosten… . Schade die je aanricht tijdens je werk aan andermans eigendommen of personen wordt gedekt met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).  Zorg dat je goed gedekt bent, en maak je geen zorgen!     

Voorkom hoge kosten met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Ben je ergens als ZZP’er aan het werk en richt je per ongeluk schade aan, dan ben je daarvoor verantwoordelijk. Helaas geeft een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP, ook wel WA verzekering) geen enkele dekking hiervoor. En dan ben je onverzekerd. Deze schade kan zomaar een hoog bedrag zijn. Dan komt jouw onderneming in gevaar. 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen schade die jij aanricht
Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je wél gedekt tegen schade die je veroorzaakt aan andermans eigendommen of personen tijdens je werk. Bovendien zijn de meeste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen goed te betalen. Voor een laag bedrag per maand ben je al verzekerd. Neem dus geen risico.

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Direct resultaat. Binnen 5 minuten geregeld

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in
 2. Krijg een overzicht van de best passende verzekeraars
 3. Kies jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en sluit af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Vergelijk onafhankelijk verzekeraars

 • asr
 • deltalloyd
 • reaal
 • nn

Meer informatie over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

In deze situaties biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking

Een aantal voorbeelden:
Stel, je hebt als zelfstandige een aannemersbedrijf. Je wordt ingehuurd door een designbureau om de airconditioning op kantoor te vervangen. Je bent aan het werk, maar laat per ongeluk een ventilatiebuis naar beneden vallen, bovenop de werkplekken vol met MacBooks. Gelukkig zat er op dat moment niemand aan tafel, maar de MacBooks zijn wel kapot. Door het designbureau wordt je hiervoor aansprakelijk gesteld. Gelukkig geeft de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking.

Stel, je hebt een eigen videoproductiebedrijf als zelfstandige. Je hebt de opdracht gekregen om een concert te gaan filmen in een poppodium. Tijdens het filmen stoot je per ongeluk een grote speaker van het podium af. Die valt kapot. Hiervoor wordt jij aansprakelijk gesteld. Gelukkig geeft de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking.

 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft dekking voor:

Algemene aansprakelijkheid
Dit is schade die door jezelf wordt veroorzaakt tijdens de uitvoering van opdrachten aan personen of zaken van anderen.

Risicoaansprakelijkheid
Bijvoorbeeld schade waarvoor je als verzekerde en bezitter van een gebouw wordt aangesproken.

Letselschade
Letsel of benadeling van de gezondheid al dan niet de dood ten gevolge hebbend.

Beschadiging
Zaken van derden die je beschadigt, vernietigt of laat verdwijnen. Hieronder valt ook het verontreinigen of vuil laten worden daarvan.

 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft geen dekking voor:

Zuivere vermogensschade
Alleen schade aan zaken en personen wordt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedekt. Zuivere vermogensschade wordt nooit gedekt. Dat is schade die ontstaat door bijvoorbeeld gederfde inkomsten.

Geleidelijk ontstanemilieuschade
Schade die geleidelijk ontstaat aan het milieu doordat leidingen verslijten en langzaamaan de grond vervuilen is niet gedekt. Plotselinge milieuschade is wel gedekt.

Schade door het geven van verkeerd advies
Voor adviserende beroepen geeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen enkele dekking voor (verkeerd) gegeven adviezen. Wil je jouw adviezen wel afdekken, dan zal je een Beroeps Aansprakelijkheid Verzekering moeten afsluiten (BAV). Yezzer biedt ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, passend bij jouw beroep. Bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants

Schade door opzet
Opzettelijk veroorzaakte schade die je aanbrengt aan derden wordt niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Schade door motorvoertuigen
Als je met een motorvoertuig schade aanricht, dan wordt dat niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Jouw motorrijtuigenverzekering is hiervoor. Schade die je veroorzaakt aan bijvoorbeeld een winkelpand terwijl je aan het lossen bent wordt dus niet gedekt door een AVB.

Schade aan jouw eigen zaken
Schade aan jouw eigen zaken wordt niet gedekt. Dit noemen we interne zaakschade, en dat valt buiten een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.