Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering

Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering

Inzicht in welke factoren de hoogte van jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering premie bepalen? Er zijn veel mogelijkheden. Vergelijk AOV’s en ontdek de premies.

Voordelen voor jou:
  • Kosten tot 50% lager dan via traditionele aanbieders
  • Keuze uit alle relevante verzekeraars
  • Online vanuit huis te regelen

Onafhankelijk vergelijken
Vergelijk premies arbeidsongeschiktheidsverzekering

De algemene regel bij verzekeren is: zelf een hoger risico lopen, betekent een lagere premie betalen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een hoger eigen risico (enkele maanden langer), kun je de premie van jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering verlagen. Maak een goede afweging tussen het verzekerde inkomen dat jij nodig hebt en de daar tegenoverstaande premie arbeidsongeschiktheidsverzekering. Om een goede inschatting te kunnen maken hoe jij de premie van jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt beïnvloeden, is het nodig om te weten welke factoren de hoogte van de premie bepalen.

Hieronder zie je een aantal belangrijke factoren die de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering bepalen:

  • Criterium voor arbeidsongeschiktheid. Wil je alleen hetzelfde werk doen of ben je bereid ook ander soort werk te doen bij arbeidsongeschiktheid? Dit heeft invloed op de premie van jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering.
  • Hoogte van de uitkering. Wat heb je echt nodig per maand? Houd bijvoorbeeld rekening met het eventuele inkomen van je partner.
  • Eigen risico. Je kunt de premie van jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering verlagen door een hoger eigen risico te nemen. Bijvoorbeeld 3 of 6 maanden in plaats van 1 maand.
  • Indexatie. Wil je dat een uitkering stijgt met de inflatie of hoeft dit niet?  
  • Duur van de uitkering. Wil je een uitkering tot aan je pensioen of kan het korter?  
  • Dekking. Bepaal zelf of je ziekten, ongevallen en psychische klachten allemaal gedekt wil hebben.

Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering

Grofweg onderscheiden verzekeraars 4 beroepsklassen die bepalend zijn voor de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Kantoorwerkzaamheden (klasse 1), commerciële werkzaamheden (klasse 2), lichte lichamelijke werkzaamheden (klasse 3), zware lichamelijke werkzaamheden (klasse 4).

Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekken van belasting

Wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt, kun je de premie aftrekken van de inkomsten belasting. Hieronder een toelichting:

Jouw bruto inkomen is €50.000 en de jaarlijkse premie voor jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering €3.000. Je belastbaar inkomen wordt dan €47.000 in plaats van €50.000. Rekening houdend met het belastingtarief van 42%, komt de werkelijke premie voor jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering uit op €1.740 per jaar.

Zelf uitrekenen welke premie past bij jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering

De premie voor jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt bepaald door veel verschillende factoren. Je kunt nu jouw AOV vergelijken of vraag ons advies over de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering of het aanvragen hiervan. Dit kan via Yezzer.

 

Vergelijk premies arbeidsongeschiktheidsverzekering

"Online afsluiten ging soepel en ik werd goed begeleid"

Als ondernemer was ik op zoek naar een eerlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zonder hoge bijkomende advieskosten. Het aanbod van Yezzer voor de AOV sloot hierbij perfect aan, met hun lage kosten uniek in de AOV markt. Het online afsluiten van de AOV ging soepel en snel en werd goed begeleid vanuit Yezzer. Na een paar maanden nog steeds erg tevreden met mijn keuze, met dank aan de transparante werkwijze van Yezzer.

Chris Boonstra


Vergelijk

Hulp nodig? 088-9392520

Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


Yezzer uitgelicht in de pers door: