Kan een Schenkkring online ook?

Zelfstandig ondernemer en op zoek naar een alternatief voor een AOV? Een Broodfonds kan een prima optie zijn, maar is niet volledig online te regelen. Er zijn ook mogelijkheden waarbij je risico's deelt met een groep en dit online kan regelen.

Voordelen voor jou:
  • Een online AOV alternatief
  • Geen premie, maar geld sparen
  • Binnen 10 minuten meedoen

Doe ook mee!
Ja, ik wil meer informatie

Kan een Schenkkring online ook?

 

Ben je (zelfstandig) ondernemer en op zoek naar een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), die online te regelen is?

Een bekend voorbeeld van een schenkkring is het zogenaamde Broodfonds (dat wordt aangeboden door de BroodfondsMakers). Een Broodfonds is een groep van maximaal 50 ondernemers die allemaal een vast bedrag opzij zetten, om bij arbeidsongeschiktheid een gezamenlijk vangnet te creëren. Hierbij is dus geen verzekeringsmaatschappij nodig om risico's bij ziekte af te dekken. Je komt geregeld met je groep samen tijdens bijeenkomsten om te vergaderen over jouw Broodfonds. Maar kan een vergelijkbaar idee als Broodfonds online ook?

 

Crowdsurance: risico's delen met een groep, en online te regelen

Crowdsurance is een online dienst om risico's bij arbeidsongeschiktheid te delen met andere ondernemers. Crowdsurance is op een aantal punten anders dan een Broodfonds, waaronder dat het online te regelen is. Crowdsurance zoals door Yezzer opgezet heeft een aantal kenmerken die verschillen van een Broodfonds (zoals de online beschikbaarheid): 

  • Alles regel je online, van aanvraag tot eventuele donatie bij een arbeidsongeschikte in jouw groep.  
     
  • De groep ondernemers is samengesteld uit heel Nederland. Met Crowdsurance ben je niet gebonden aan jouw eigen regio. 
     
  • Ziek meldingen lopen via een onafhankelijke arbodienstverlener.

 

4 andere verschillen tussen Broodfonds - online Yezzer Crowdsurance

1. Je spaart geld dat van jou blijft

Na aftrek van eventuele donaties bepaal je zelf wat je met je geld doet. Terwijl er van de contributie bij een Broodfonds doorlopende en gezamelijke kosten worden betaald. Bij Crowdsurance is het geld dat je iedere maand spaart vrij besteedbaar. Je hoeft het geld niet aan te houden of te reserveren en ook niet extra te sparen voor een bepaalde periode. Dus doe er iets nuttigs mee! Investeer bijvoorbeeld in training of coaching. 

 

2. Altijd instappen 

In tegenstelling tot bij een Broodfonds kun je altijd instappen bij online Yezzer Crowdsurance. We snappen dat je als ondernemer alles snel wil regelen. Je hoeft bij Crowdsurance daarom niet te wachten tot een nieuwe groep vol is of tot er een groep voor jou is. Wel geldt natuurlijk dat hoe meer mensen meedoen, hoe sterker je staat: you do the math.

 

3. Preventie (voorkomen van ziekte en meer...)

Bij Crowdsurance doet een ieder met een eigen online 'spaarpotje' aan preventie. 'Voorzienbaar inkomensverlies voorkomen' beperkt zich niet alleen tot ziekte voorkomen, maar ook om jezelf en je onderneming te ontwikkelen. 

 

4. Professionele check bij ziekte 

Een Broodfonds is gebaseerd op vertrouwen en goede afspraken. Als een ondernemer arbeidsongeschikt raakt, moet de groep er op vertrouwen dat dit ook echt het geval is. Bij Crowdsurance wordt dit gecheckt door een professional en wordt er onafhankelijk bepaald of iemand echt arbeidsongeschikt is of niet. 

 

We hopen dat hiermee de verschillen tussen een Broodfonds en online Yezzer Crowdsurance duidelijk zijn.  

Meer informatie over Crowdsurance

Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout