Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers?

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ZZP-ers en is dat duurder dan voor werknemers in loondienst?

Bereken AOV premies voor ZZP-ers

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers?

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ZZP-ers en is dat duurder dan voor werknemers in loondienst? Twee belangrijke vragen, die veel zelfstandigen ons stellen. Omdat ze de kosten als ZZP-er goed in de gaten willen houden. En aan de andere kant goed verzekerd willen zijn tegen ziekte of de gevolgen van een ongeval.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul een paar gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg direct een overzicht van AOV premies
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Goedkoper dan voor werknemers in loondienst

Gemiddeld genomen betaalt een ondernemer zo’n €3.000 per jaar voor een AOV. Dat is een behoorlijk bedrag. Maar, werk je 40 uur per week met 4 weken vakantie per jaar? Dan gaat het om zo’n €1,56 per uur. Of om zo’n 5 tot 10% van het brutoinkomen dat je verdient.

Werknemers in loondienst betalen zo’n 14% van hun brutoinkomen om zich (verplicht) te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Dat betekent dat je als ZZP-er in ieder geval niet duurder uit bent.

Bereken wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers kost en verwerk die kosten bijvoorbeeld in je uurtarief. Om daar op een betaalbare manier gebruik van te maken, zodat je er bij ziekte of na een ongeval niet alleen voor staat.

 

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers?

Dus, wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers? Het hangt natuurlijk af van de dekking die je kiest, en het inkomen dat je wilt verzekeren. We maken het je bij Yezzer graag gemakkelijk, met de vergelijker die je online kunt gebruiken. Zodat je snel een voorstel van ons ontvangt, afgestemd op de eigenschappen die jij belangrijk vindt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.