Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ziekte of een ongeval kan jou als ondernemer overkomen, met grote gevolgen voor jouw inkomen. Als je niet meer kan werken en geen inkomen hebt kan je jouw vaste lasten misschien niet meer betalen. Hoe bescherm je jezelf hiertegen? Dit kan met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die geeft jou de zekerheid van een inkomen als jou iets overkomt. 

Voordelen voor jou:
 • Volledig online te regelen
 • Tot ruim 50% goedkoper dan traditionele aanbieders
 • Écht onafhankelijk en ruime keus

Onafhankelijk vergelijken
Arbeidsongschiktheidsverzekering vergelijken

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor zelfstandige ondernemers, omdat zij geen recht hebben op een uitkering in geval van invaliditeit, een ongeval of langdurige ziekte.

Waarom zou je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nemen?

Een ongeluk kan zo maar gebeuren, maar de gevolgen ervan kunnen groot zijn. Kan jij nog een inkomen realiseren als er iets met je gebeurt en je voor langere tijd ziek bent? Als zelfstandig ondernemer krijg je geen uitkering via de overheid bij ziekte en moet je dus zelf reserves hebben of iets daarvoor geregeld hebben. Heb je die niet dan moet je terugvallen op de bijstand, die in veel gevallen een stuk minder uitkeert dan jij aan inkomen verdiende. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt hiervoor een oplossing en beschermt jou tegen deze financiële terugval. Deze arbeidsongeschiktheidsverzekering keert jou maandelijks een bedrag aan inkomen uit in geval van arbeidsongeschiktheid. Je kunt ook kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor hypotheek.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is lastig. Om jou te helpen hebben we een aantal punten op een rij gezet waar je op moet letten:

 • Het verzekerde bedrag: dit bedrag kun jij zelf bepalen en kun je aanpassen aan je eigen behoeften. Hoe lager het bedrag, hoe lager de premie is voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dus bereken eerst hoeveel jij minimaal nodig hebt voor jouw levensonderhoud.
 • Het eigen risico: de wachttijd voor de arbeidsongeschiktheid kun jij zelf instellen. Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie. Dus bedenk hoelang jij kunt overbruggen totdat jij de arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt.
 • De dekking: binnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je de mogelijkheid om de dekking uit te breiden, of juist te beperken. Zo kun jij zelf kiezen voor welke risico’s jij je wilt verzekeren. En ook hier geldt, hoe groter de dekking, des te hoger de premie.
 • Vervangende  arbeid: over de toekomst nadenken is een belangrijk aspect bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zo is het mogelijk om, in geval van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, ervoor te kiezen om ander werk te verrichten dan jouw eigenlijke beroep. Mocht je hiervoor kiezen, dan zal jouw premie lager uitvallen.
 • Leeftijdsafhankelijkheid en eindleeftijd: bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je kiezen voor een flexibele premie. Hierbij start je met een lagere premie maar deze stijgt per jaar, omdat de kans op arbeidsongeschiktheid dan ook toeneemt. Daarnaast kan je als eindleeftijd kiezen voor je pensioenleeftijd of een eerdere datum. Hoe eerder de eindleeftijd, hoe lager de premie.
 • Indexatie van verzekerd bedrag en uitkering: door de inflatie kan een verzekerd bedrag een stuk minder waard worden door de jaren heen.  Je kunt er daarom voor kiezen om het verzekerde bedrag met de inflatie mee te laten groeien.

Benieuwd wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering jou kost? Maak hier een onafhankelijke AOV vergelijking tussen veel verzekeraars.
 

Arbeidsongschiktheidsverzekering vergelijken

Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

"Online afsluiten ging soepel en ik werd goed begeleid"

Als ondernemer was ik op zoek naar een eerlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zonder hoge bijkomende advieskosten. Het aanbod van Yezzer voor de AOV sloot hierbij perfect aan, met hun lage kosten uniek in de AOV markt. Het online afsluiten van de AOV ging soepel en snel en werd goed begeleid vanuit Yezzer. Na een paar maanden nog steeds erg tevreden met mijn keuze, met dank aan de transparante werkwijze van Yezzer.

Chris Boonstra


Veelgestelde vragen
 • Hoe gaat het Online AOV Advies?
 • Waarom zou ik een AOV afsluiten?
 • Wat kost een AOV?
 • Waarom zou ik een AOV afsluiten bij Yezzer?
 • Waarom zou ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?
 • Waarom heb ik een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Alle vragen ›Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout