Arbeidsongeschiktheidsuitkering

Ben jij zelfstandig ondernemer? Of ZZP'er? Grote kans dat je dan wel iets gehoord hebt over een arbeidsongeschiktheidsuitkering voor zelfstandigen. Maar wat is een arbeidsongeschiktheidsuitkering? Hieronder vind je een uitleg.

Voordelen voor jou:
  • Keus uit alle relevante verzekeraars
  • Zonder provisie, met collectiviteitsvoordeel
  • Kosten tot ruim 50% lager dan bij traditionele aanbieders

Onafhankelijk vergelijken!
Vrijblijvend Vergelijken

Je bent een zelfstandig ondernemer? Een ZZP'er? En je wilt jezelf beschermen tegen onvoorziene periodes van arbeidsongeschiktheid en tegen inkomensverlies? Misschien is een arbeidsongeschiktheidsuitkering voor zelfstandigen dan wel iets voor jou. Maar wat is een arbeidsongeschiktheidsuitkering precies? En wat betekent het voor jou als ondernemer? Hieronder behandelen we de belangrijkste informatie.


Wat houdt een arbeidsongeschiktheidsuitkering in? 

Door ziekte of een ongeluk kan het voorkomen dat je voor kortere of langere tijd niet meer kan werken. Niet alleen werknemers maar ook zelfstandigen kan dit overkomen. Voor zelfstandigen heeft dit grote consequenties. Zo'n periode betekent dat je geen of minder omzet draait en daarbij geen of minder inkomen hebt. Een uitkering voor arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen is daarom van groot belang. Dit is een vergoeding die de zelfstandige of ZZP'er krijgt voor de periode waarin hij of zij niet werkt. Zo'n arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan je aanvragen bij een verzekeraar die de premie ontvangt en de uitkering uitbetaalt. Traditioneel ging het aanvragen voor zo'n verzekering via een tussenpersoon waar je langs ging op een kantoor. Maar met de huidige mogelijkheden van het internet kan dit nu eenvoudiger en sneller door online een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan te vragen. Waarbij het ook mogelijk is om online advies op maat te krijgen. Je kan alle relevante verzekeraars online vergelijken en vanuit je stoel advies inwinnen en de verzekering afsluiten. Zolang je arbeidsongeschikt bent krijg je een uitkering van de verzekeraar, voor dat deel van het inkomen dat je vooraf hiervoor verzekerd hebt. Bijkomend voordeel is dat je de premie voor de AOV kan aftrekken van de inkomstenbelastingen waardoor de premie lager uitvalt.
 

Een arbeidsongeschiktheidsuitkering via een AOV geeft zekerheid

Dat je als zelfstandige ziek zou kunnen worden, verontrust je misschien. Een periode zonder werk en facturatie zou immers een fors inkomensverlies betekenen. Wat kan een arbeidsongeschiktheidsuitkering jou bieden? Een prima investering veelal, onder de noemer 'beter voorzien dan genezen'. Met een arbeidsongeschiktheidsuitkering kan je in jouw tempo en op jouw manier zelfstandig business blijven doen zonder bang te zijn dat je in financiële problemen terecht komt.

Ook als zelfstandige kan je vroeg of laat iets overkomen. Ontdek snel hoe je online een verzekering voor arbeidsongeschiktheid kan aanvragen met online advies. Heb je voldoende kennis van AOV's? Dan kan je via Yezzer ook zelf zonder advies een AOV aanvragen. In je eigen tijd, wel zo makkelijk en veel goedkoper dan via traditionele aanbieders. Een AOV geeft je zakelijk en privé meer rust en zekerheid. Een arbeidsongeschiktheidsuitkering is vaak van groot belang voor zelfstandigen.

Interesse in een andere verzekering via Yezzer? Zie hier de bedrijfsverzekering.

 

Vergelijken

Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

"Tevreden? dat was ik zeker!"

Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken, waarbij je alleen eenmalig betaalt voor het afsluiten ervan ..... Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk en na afloop werd ik gebeld om te vragen of ik tevreden was over de gang van zaken. Dat was ik zeker!

Maaike Coppoolse


Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout