AOV verzekering

Als ondernemer heb je geen vangnet zoals medewerkers in loondienst. In geval van arbeidsongeschiktheid ben je daarom afhankelijk van je eigen reserves. Om je inkomen toch veilig te stellen is er de AOV verzekering. Dit vormt jouw vangnet in geval van arbeidsongeschiktheid.

Voordelen voor jou:
 • Direct online verzekeraars vergelijken
 • Online advies en aanvragen, met collectiviteitsvoordeel
 • Tot 50% voordeliger dan traditionele aanbieders

Onafhankelijk vergelijken
AOV verzekering vergelijken

Het blijft vaak een twijfelpunt bij ondernemers. Sluit je wél een AOV verzekering af, of niet? De kosten zijn vaak hoog en daarom een struikelblok. Eén op de tien ondernemers raakt arbeidsongeschikt, maar durf jij dit risico te nemen? Een AOV verzekering biedt jou bescherming in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Hierdoor ben je niet afhankelijk van je eigen reserves of de bijstand. De verzekeraar keert in dat geval periodiek een bepaald percentage van jouw inkomen uit. Een AOV verzekering geeft jou zekerheid, zodat ondernemen een stuk zorgelozer wordt.

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een AOV verzekering

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Met zoveel verschillende AOV verzekeringen en aanbieders is het lastig om een keuze te maken die bij jou past. Belangrijk is om de verschillende AOV verzekeringen met elkaar te vergelijken, zo kan je op je gemak de voor-en nadelen van de verzekeraars bekijken. Maak een onafhankelijke vergelijking of laat dit doen, door een onafhankelijke partij. Hieruit komt dan een AOV verzekering die het beste bij jou past. Deze AOV verzekering sluit je vaak af via een tussenpartij. Dit brengt afsluitkosten met zich mee en maandelijkse kosten. Houd hier dus rekening mee en vergelijk de verschillende tussenpersonen onderling, want hier kunnen grote verschillen tussen zitten.

Alternatieven voor een AOV verzekering

Er zijn ook nog mogelijke alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, die wellicht interessant voor jou zijn.

 • Broodfondsen: is geen verzekering, maar op basis van solidariteit. Het is een relatief nieuw concept waarbij een groep ondernemers afspreekt dat zij elkaar helpen als één van hen ziek wordt. Let wel op: deze keert maximaal twee jaar uit, niet langer.
 • Vangnet AOV: een vangnetverzekering die je kan aanvragen indien je om medische redenen bent afgewezen voor een traditionele verzekering. Deze kun je vaak bij dezelfde verzekeraar aanvragen, maar heeft vaak ook hogere premies.
 • Vrijwillig verzekeren via het UWV: indien je niet bij een verzekeraar terecht kan, is vrijwillig verzekeren een optie. De premie is fors ten opzichte van de dekking en daarom alleen het overwegen waard als een traditionele AOV verzekering niet mogelijk is.

 Wil je weten wat een AOV verzekering jou gaat kosten, maak een AOV vergelijking. Op zoek naar een andere verzekering? Kijk hier bijvoorbeeld naar de rechtsbijstandverzekering

 

AOV verzekering vergelijken

Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

Veelgestelde vragen
 • Hoe gaat het Online AOV Advies?
 • Waarom zou ik een AOV afsluiten?
 • Wat kost een AOV?
 • Waarom zou ik een AOV afsluiten bij Yezzer?
 • Waarom zou ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?
 • Waarom heb ik een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Alle vragen ›
Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout