AOV opschorten

De arbeidsongeschiktheidsverzekering kan tijdelijk worden opgeschort als dit nodig is. Dit kan nodig zijn als je toe bent aan een pauze, als je een opleiding gaat volgen of als er geen werk meer te vinden is in de branche waarin jouw bedrijf werkt. Ook van beroep veranderen of een nieuw bedrijf starten kan een reden zijn voor de opschorting. 

Voordelen voor jou:
  • Tot ruim 50% lagere afsluit en advies kosten
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Vergelijke alle relevante verzekeraars

Onafhankelijk vergelijken
Vergelijk AOV's

Bij het veranderen van het beroep of bij het starten van een nieuw bedrijf, met nieuwe werkzaamheden, moet de verzekerde dit melden bij de verzekeraar. 

Een zogenaamd sluimerjaar, waarin de premie lager is en de verzekering dus wordt opgeschort, biedt de oplossing voor een pauze. Dit kun je doen voor een periode van maximaal één jaar. Wanneer de verzekerde na deze periode nog steeds niet het beroep uitoefent dat op het premieblad staat, kan de verzekeraar er voor kiezen om de AOV te beëindigen. 

Als je de AOV opschort, betaal je, afhankelijk van de verzekeraar, tussen de 15% en 25% van de jaarpremie. Belangrijk is dat je tijdens het opschorten geen dekking hebt. Als er dan iets gebeurt, heb je dus geen (tijdelijke) uitkering. Daarnaast moet de reden voor het sluimerjaar worden gegeven. Het kan zijn dat sommige redenen niet door de verzekeraar worden geaccepteerd. Hier moet je dus rekening mee te houden. 

De AOV kan na 1 jaar weer geactiveerd worden. Je hoeft de medische test die hoort bij de AOV, dan niet nogmaals te volbrengen. Dit kan als voordeel hebben dat, als je in het zogenaamde sluimerjaar, arbeidsongeschikt bent geworden, dat je dan alsnog kan genieten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit moet wel goed nagelezen worden in de algemene voorwaarden. Veel verzekeraars weten dat dit een enorm risico is en zetten hiervoor extra voorwaarden in.

Wil je ook een andere verzekeringen zien die Yezzer aanbiedt? Kijk hier naar een bedrijfsverzekering

Vergelijk AOV's

Hulp nodig? 088-9392520

phone Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


"Tevreden? dat was ik zeker!"

Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken, waarbij je alleen eenmalig betaalt voor het afsluiten ervan ..... Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk en na afloop werd ik gebeld om te vragen of ik tevreden was over de gang van zaken. Dat was ik zeker!

Maaike CoppoolseYezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout