AOV opschorten

Je kunt jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) tijdelijk opschorten als dit nodig is. Bijvoorbeeld als je een opleiding gaat volgen, van beroep verandert, een nieuw bedrijf start of er geen werk meer te vinden is in jouw branche. Benieuwd naar het huidige aanbod van onze AOV's? Vergelijk hier of lees verder over AOV opschorten!

Start met AOV premies vergelijken!

78.352 ondernemers gingen je voor!

Dit moet jij weten om jouw AOV op te schorten!

Bij het veranderen van het beroep of bij het starten van een nieuw bedrijf, met nieuwe werkzaamheden, moet de verzekerde dit melden bij de verzekeraar. 

Een zogenaamd sluimerjaar, waarin de premie lager is en de verzekering dus wordt opgeschort, biedt de oplossing voor een pauze. Dit kun je doen voor een periode van maximaal één jaar. Wanneer de verzekerde na deze periode nog steeds niet het beroep uitoefent dat op het premieblad staat, kan de verzekeraar er voor kiezen om de AOV te beëindigen. 

Als je jouw AOV opschort, betaal je, afhankelijk van de verzekeraar, tussen de 15% en 25% van de jaarpremie. Belangrijk is dat je tijdens het opschorten geen dekking hebt. Als er dan iets gebeurt, heb je dus geen (tijdelijke) uitkering. Daarnaast moet de reden voor het sluimerjaar worden gegeven. Het kan zijn dat sommige redenen niet door de verzekeraar worden geaccepteerd. Hier moet je dus rekening mee te houden. 

De AOV kan na 1 jaar weer geactiveerd worden. Je hoeft de medische test die hoort bij de AOV, dan niet nogmaals te volbrengen. Dit kan als voordeel hebben dat, als je in het zogenaamde sluimerjaar, arbeidsongeschikt bent geworden, dat je dan alsnog kan genieten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering of ZZP AOV. Dit moet wel goed nagelezen worden in de algemene voorwaarden. Veel verzekeraars weten dat dit een enorm risico is en zetten hiervoor extra voorwaarden in.

Wil je graag overstappen naar Yezzer? Maak dan gebruik van onze AOV overstap service. Heb je nog geen AOV-verzekering en wil je er een afsluiten? Bij Yezzer kun je gemakkelijk AOV vergelijken en sluit je een AOV in 15 Minuten af.

Wil je ook andere verzekeringen zien die Yezzer aanbiedt? 

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Voordelen met Yezzer

  • Tot ruim 50% lagere afsluit en advies kosten
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Vergelijke alle relevante verzekeraars
Aan de slag