Beroepsdekking bij AOV, wat houdt dat in?

Om aanspraak te kunnen maken op een uitkering uit de AOV, moet je minimaal 25% arbeidsongeschikt zijn. Hierbij maakt het een groot verschil of er uit wordt gegaan van arbeidsongeschiktheid voor je eigen beroep of ook voor andere beroepen. 

Voordelen voor jou:
  • Bepaal zelf jouw beroepsdekking
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Tot ruim 50% lagere afsluit en advies kosten

Onafhankelijk vergelijken
Vergelijk AOV's

Om aanspraak te kunnen maken op een uitkering uit de AOV, moet je minimaal 25% arbeidsongeschikt zijn. Hierbij maakt het een groot verschil of er uit wordt gegaan van arbeidsongeschiktheid voor je eigen beroep of ook voor andere beroepen.

Eerst is het belangrijk om te definiëren wat er onder arbeidsongeschiktheid wordt verstaan. Je bent arbeidsongeschikt als je op basis van medisch vast te stellen redenen niet meer kunt werken. Hier rolt een arbeidsongeschiktheidspercentage uit. De hoogte van het percentage is sterk afhankelijk van de gekozen dekking in de AOV.

Tussen welke dekkingen kan je kiezen?

·        Beroepsdekking – Kwalitatief de beste dekking. De mate van arbeidsongeschiktheid wordt gebaseerd op het beroep van de verzekerde. Een pianist met een verlamde arm is voor 100% arbeidsongeschikt.

·        Passende arbeid – Bij deze dekking wordt er gekeken naar werkzaamheden die qua bekwaamheden, opleidingsniveau, ervaring en krachten nog wel kunnen. Een pianist met een verlamde arm kan bijvoorbeeld nog wel pianolessen geven.

·        Gangbare arbeid – Bij het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid worden alle beroepen betrokken. Gezien de ervaring, opleiding en salariëring mag het een lager geplaatste functie zijn. De pianist kan bijvoorbeeld nog wel receptionist in een hotel worden.

Beroepsdekking is de meest uitgebreide dekking

De meeste zelfstandigen zullen een beroepsdekking wensen in de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Indien er wordt gekozen voor één van de andere twee dekkingen, kun je als zelfstandige verplicht worden om andere werkzaamheden te doen die je nog wel uit kunt voeren. Wees je hier dus bewust van.

Beroepsdekking is ook de duurste variant

Door de ruime dekking is de variant met beroepsdekking wel veruit de duurste. Indien je wilt besparen op de premie, is het niet verstandig om te kiezen voor passende arbeid of gangbare arbeid. De praktijk leert namelijk dat de meeste zelfstandigen niet geholpen zijn indien ze verplicht worden om andere werkzaamheden uit te voeren. Voor zzp’ers is het zelfs vaak niet mogelijk.

Als je wil besparen op de premie voor de AOV, is het beter om te kiezen voor een langere eigen risico termijn of een lagere uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

Interesse in een andere verzekering via Yezzer? Zie hier bijvoorbeeld de cyberverzekering.

 

Vergelijk AOV's

"Tevreden? dat was ik zeker!"

Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken, waarbij je alleen eenmalig betaalt voor het afsluiten ervan ..... Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk en na afloop werd ik gebeld om te vragen of ik tevreden was over de gang van zaken. Dat was ik zeker!

Maaike Coppoolse


Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

Hulp nodig? 088-9392520

phone Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout