Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP?

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers?

Bereken AOV premies voor ZZP-ers

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP?

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers? Gemiddeld betalen zelfstandigen zonder personeel zo’n €3.000 bruto premie per jaar. Stel dat je 40 uur per week werkt en 4 weken vakantie neemt betekent dit iets meer dan €1,50 per uur.

Tip: verhoog je jouw tarief met €1,50 per uur? Dan verdien je de kosten voor de AOV automatisch terug, zodat je daar onder de streep eigenlijk niets voor betaalt.

Voor de meeste ondernemers kost de arbeidsongeschiktheidsverzekering zo’n 5 tot 10% van het bruto inkomen. Dat is minder dan de 14% die een werknemer in loondienst betaalt. Toch zijn die kosten voor jou als ZZP-er veel beter zichtbaar. We begrijpen bij Yezzer dat het een grote kostenpost kan lijken. Daarom helpen we je de mogelijkheden te vergelijken en kunnen we je daar bovendien goed bij begeleiden.

Tip: de kosten voor een AOV voor ZZP-ers zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Je betaalt een bruto premie, waar na het fiscale voordeel slechts een deel van overblijft. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is eigenlijk goedkoper dan het op papier lijkt.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers?

Dus, wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers? De precieze premie hangt af van de keuzes die jij belangrijk vindt. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor zelfstandigen lager dan voor werknemers in loondienst. En verdien je het met zo’n €1,50 per uur bovenop je uurtarief eenvoudig terug.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.