AOV

Een AOV verzekering is voor veel ondernemers een hoge kostenpost en daarom verleidelijk om op te bezuinigen. Maar de cijfers liegen er niet om, en met de  kennis dat één op de tien ondernemers arbeidsongeschikt raakt, is het verstandig om juist de mogelijkheden van een AOV te onderzoeken.

Voordelen voor jou:
  • Advies op maat
  • Online en onafhankelijk
  • Tot wel 50% goedkoper dan traditionele aanbieders

Alle relevante verzekeraars
Vergelijk AOV's

Een AOV is een verzekering speciaal voor ondernemers. Deze zijn in geval van invaliditeit of langdurige ziekte niet gedekt door de overheid anders dan de reguliere bijstand. Het is daarom belangrijk dat je als ondernemer jezelf beschermt tegen inkomstenverlies. Een AOV is hiervoor een goede oplossing, omdat deze in geval van invaliditeit of langdurige ziekte jou maandelijks een uitkering geeft.  Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over je financiële situatie en kan jij je richten op herstel.

Mogelijkheden AOV

Er zijn veel verschillende vormen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, met name de dekking kan veel van elkaar verschillen en dat heeft natuurlijk invloed op jouw premie. Daarom zetten we de verschillende mogelijkheden op een rij:

  • Traditionele AOV:  we beginnen met de ‘duurste’ AOV. Deze biedt de meest complete dekking aan. Veel verzekeraars bieden deze AOV aan, waardoor het lastig is om de meest passende voor jouw situatie te vinden. Om er zeker van te zijn dat je de beste AOV afsluit voor de beste prijs, kun je advies inwinnen bij een onafhankelijke adviseur.
  • ‘Uitgeklede’ AOV: deze vorm van een AOV is goedkoper dan de traditionele AOV. Dit komt doordat deze jou alleen beschermt in geval van ziekten en/of ongevallen. Tevens heeft deze vorm van AOV een beperkte uitkeringsduur, waardoor hij jou een stuk minder zekerheid kan geven.
  • Collectieve AOV: deze AOV kun je vergelijken met de traditionele AOV, maar is niet voor iedereen beschikbaar.  Deze AOV is alleen interessant indien je bent aangesloten bij een branche-of beroepsorganisatie. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde afspraken worden gemaakt tussen de branche-of beroepsorganisatie en de verzekeraar als er korting wordt aangeboden.

Nieuwsgierig wat een AOV voor jou kost? Maak hier een onafhankelijke vergelijking en krijg direct premies te zien van de drie best passende AOV’s.

Lees hier meer over de vraag: is een Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP verplicht?

Vergelijk AOV's

"Online afsluiten ging soepel en ik werd goed begeleid"

Als ondernemer was ik op zoek naar een eerlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zonder hoge bijkomende advieskosten. Het aanbod van Yezzer voor de AOV sloot hierbij perfect aan, met hun lage kosten uniek in de AOV markt. Het online afsluiten van de AOV ging soepel en snel en werd goed begeleid vanuit Yezzer. Na een paar maanden nog steeds erg tevreden met mijn keuze, met dank aan de transparante werkwijze van Yezzer.

Chris Boonstra


Vergelijk
aegonallianzamfasraverobovemijchubbdelta-lloydgeneraligoudse-verzekeringenklaverbladlondonmovirnnrialtoreaalunigarantvgzzurichheinfeld

Yezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout