Arbeidsongeschiktheids-verzekering

Yezzer = verzekeren verbeteren. Bij ons vergelijk je binnen 3 minuten arbeidsongeschiktheids-verzekeringen van de grootste verzekeraars. We combineren online met de kennis van onze AOV specialisten Constantijn en Jeffrey. Resultaat: de laagste premies en afsluitkosten van Nederland. En dat met op maat service als je dat nodig hebt 👊 

Start met AOV premies vergelijken!

66.443 ondernemers gingen je voor!

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als ondernemer is het belangrijk dat je financieel goed verzekerd bent bij langdurige ziekte of invaliditeit. Sinds een aantal jaar is er namelijk voor ondernemers geen verplicht sociaal vangnet. Kort gezegd: arbeidsongeschikt = geen inkomen.

Dit betekent dat je zelf maatregelen moet treffen die je beschermen tegen inkomensverlies. En dan komt een arbeidsongeschiktheidsverzekering om de hoek kijken.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat jij als ondernemer een inkomen in de vorm van een uitkering hebt wanneer je uitvalt door ziekte of invaliditeit. Zo ben je als ondernemer altijd beschermd tegen financiële verrassingen. 

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering… Het is niet iets waar je direct aan denkt als je gaat ondernemen maar doe dat wel. Want ook al leef je gezond, sport je veel en zit je ergonomisch perfect achter je bureau, het kan voorkomen dat je toch een poos niet kan ondernemen. Dan wil je voor jezelf en je naasten kunnen blijven zorgen terwijl jij je focust op herstel.

Het goede nieuws: dat kan! Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is echt een mooi vangnet voor als je even of voor langere tijd niet kan werken. En die kans bestaat, echt. Want wist je bijvoorbeeld dat de kans om arbeidsongeschikt te worden maar liefst 10% is. Geen kinderachtige cijfers!

Maar wat is nou de betekenis van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en waar moet je op letten bij het afsluiten van zo’n verzekering? Yezzer zet het voor je op een rij.
 

asr
allianz
klaverblad
movir
aegon
avero-achmea
goudse

Waarom een AOV via Yezzer?

 • Ruim aanbod
 • Makkelijk online te regelen
 • Collectiviteitskorting, dus lagere premies
 • Bij ons vergelijk je verzekeringen: altijd de scherpste deal
AOV's vergelijken

Vergelijken van AOV verzekeraars

Via Yezzer kan je vrijblijvend AOV's vergelijken, op voorwaarden en premies. Daarna kan je zelf besluiten om een AOV aan te vragen, met of zonder advies. Vergelijken is uiteraard helemaal gratis.
 

Nu vergelijken

AOV aanvragen zonder advies

Via Yezzer kan je zonder advies een AOV aanvragen. Het enige dat je dan moet doen is een vragenlijst invullen waarin je laat zien dat je een AOV snapt. De kosten voor een AOV zonder advies is bij Yezzer laag: eenmalig €249 en €60 p.j. administratiekosten. Deze kosten liggen 50% onder het gemiddelde in Nederland. 

Aanvragen zonder advies

AOV aanvragen met persoonlijk advies

Via Yezzer kan je natuurlijk ook persoonlijk advies krijgen over welke AOV bij je past. De kosten zijn dan eenmalig €249 en €15 p.m. servicekosten. Voordeel: wij doen jaarlijks een check, geven je advies, zijn jouw vraagbaak en contact richting verzekeraar.

Aanvragen met advies

Zo werkt het!

 1. Vul in 2 minuten makkelijk enkele gegevens in
 2. Krijg een vergelijkingsoverzicht met AOV premies
 3. Wil je verder? Kies dan of je met of zonder advies een AOV wil afsluiten
 4. Zet de aanvraag online in en wij gaan aan de slag voor je!

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken

Met behulp van Yezzer kun je makkelijk verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken. Dit kun je doen met onze AOV vergelijkingstool. Je krijgt dan een overzicht van de verzekeringen met daarbij de bijbehorende premies. Het vergelijken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vrijblijvend en natuurlijk gratis. 

Waarom je jouw AOV moet vergelijken bij Yezzer

We zijn simpel, goedkoop en snel: dit komt onder andere door onze manier van werken, alleen maar online of telefonisch. Dat is al een wereld van verschil ten opzichte van traditionele verzekeraars en tussenpersonen. We zijn goedkoop omdat veel mede-ondernemers zich hebben verbonden aan Yezzer. Daardoor kunnen we ongekende collectiviteitskortingen geven.

Bij Yezzer kun je dus als ondernemer gemakkelijk online een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Dit komt omdat je bij ons de keuze hebt uit vele verzekeraars. Je kan de verzekering met of zonder persoonlijk advies afsluiten. Doordat wij collectief verzekeringen afsluiten is het bij ons niet alleen gemakkelijker, maar ook goedkoper. Yezzer is voor ondernemers, door ondernemers.

Onze premies en advieskosten behoren tot de laagste in de markt. Onze kosten liggen tot ruim 50% lager dan andere aanbieders. Wij werken namelijk volledig online, bieden arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan zonder provisies en kunnen collectiviteitsvoordelen bieden vanwege onze inkoopkracht. Wij werken uitsluitend met gecertificeerde adviseurs met ruime ervaring in het adviseren van ondernemers bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hierdoor ben jij verzekerd van kundig advies en het beste resultaat.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Waar moet ik op letten?

Er zijn veel factoren waar je op moet letten als je een AOV afsluit. Bij Yezzer hebben we een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet om nog op te letten bij het afsluiten van een AOV.

 • Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel inkomen er voor jou nodig is om in onderhoud te voorzien. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat jouw (levens)partner financieel kan bijspringen in geval van ziekte.

 • Ook kan het voor jou verschillen welke periode je kunt overbruggen zonder inkomen. Het verschuiven van deze periode heeft invloed op je maandelijkse premie.

 • Verder hoef je een AOV niet voor alle mogelijke voorvallen af te sluiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een minder uitgebreide verzekering te kiezen, waardoor de premie lager wordt.

 • Door te kiezen voor vervangend werk dat ondanks de ziekte of invaliditeit nog wel gedaan kan worden kun je ervoor zorgen dat je premie verlaagd wordt. Hierbij wordt gekeken naar werkervaring en opleiding.

 • Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je ook kiezen voor een leeftijdsafhankelijke premie. Ben je een jonge ondernemer? Dan is de premie lager, omdat je meer kans hebt om arbeidsongeschikt te raken als je ouder wordt.

 • Over het algemeen kan er bij het afsluiten van een AOV verzekering voor gekozen worden om niet alleen de bedragen bij uitkering mee te laten groeien, maar ook het verzekerde bedrag zelf. Een inkomen stijgt immers over het algemeen met de jaren.

AOV Advies

Wanneer je bij Yezzer kiest om een AOV af te sluiten met persoonlijk advies, dan gaat een van onze adviseurs je helpen. Nadat je alles hebt ingevuld in de online omgeving kijkt een adviseur jouw aanvraag na. Binnen 24 uur (op werkdagen) ontvang je van ons een op maat gemaakt rapport met advies over welke AOV het beste bij jou past. Als je wilt, kun je daarna nog een online of telefonisch gesprek aanvragen met een van onze adviseurs. 
De adviseur gaat samen met jou in gesprek om te kijken naar wat voor verzekering jij nodig hebt. In de zoektocht naar de beste AOV wordt er gekeken naar een aantal factoren die belangrijk zijn bij het bepalen van je premie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je beroep, wat voor soort dekking je wilt en naar je leeftijd. Samen met de adviseur ga je deze factoren zorgvuldig langs. Wat wil jij en wat heb je nodig. Heb je alle wensen goed door besproken met je adviseur? De volgende stap is dan het afsluiten van je AOV. Ook dit doet de adviseur voor je. 

Wil je toch liever zelf aan de slag? Dit kan natuurlijk ook. Na het vergelijken van verschillende verzekeringen kun je zelfstandig een AOV aanvragen. Zelfstandig een AOV afsluiten kun je doen via onze online module waarin je in je eigen inlogomgeving een aantal stappen gaat doorlopen. Hierbij leggen wij jou telkens uit wat de verschillende stappen en vragen inhouden. Nadat je alles online hebt ingevuld gaan wij de verzekering voor je aanvragen.  

Sluit je je AOV online af? Dan is dit voor jou sneller, makkelijker en goedkoper! Ben je benieuwd naar hoe het hele AOV-aanvraagproces in zijn werk gaat? Bekijk dan hier onze infographic Hoe Sluit Ik Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering Via Yezzer Af?

AOV vergelijken en berekenen

Zoals eerder benoemd kun je met onze AOV vergelijkingstool makkelijk verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken. Door de verschillende AOV’s te vergelijken krijg je een goed beeld van de verschillende verzekeraars en de verzekeringen die zij bieden. Het afsluiten van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering is ontzettend belangrijk omdat het van belang kan zijn voor je toekomst. 

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er drie soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn:

De traditionele AOV

De traditionele AOV zorgt ervoor dat je een uitkering krijgt maximaal tot aan je pensioen als je arbeidsongeschikt wordt. Hierdoor betaal je maandelijks wel de meeste premie.

De uitgeklede AOV

Een uitgeklede AOV dekt alleen bij ernstige ziekte of ongevallen. Hierdoor valt de te betalen premie lager uit. 

Een collectieve AOV

Iets anders dan collectieve korting. Deze verzekering sluit je met een kleine groep ondernemers met, bijvoorbeeld, hetzelfde beroep af. Deze verzekering hoeft niet per definitie de beste verzekering te zijn. Check altijd goed waarom je korting krijgt. Meestal is de dekking namelijk niet heel uitgebreid. 
Door goed te kijken naar wat jij als ondernemer voor verzekering nodig hebt, kun je flink besparen op de kosten van een AOV. De premie die je gaat betalen kan namelijk heel verschillend zijn. Het is maar net hoe je verzekerd wil zijn.

Aanbieders arbeidsongeschiktheidsverzekering

 

Yezzer werkt alleen maar samen met A-merken. Bij ons vind je dus alleen verzekeraars met een goed track record. Bekende partijen dus maar wel tegen de laagste tarieven. Dat komt door de vele ondernemers die al via Yezzer een verzekering hebben afgesloten: door hun, en hopelijk ook binnenkort jou, krijgen we de hoogste collectiviteitskortingen van Nederland!

Momenteel bieden wij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van de volgende verzekeraars aan: 

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van AEGON
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Allianz
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van a.s.r.
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Avero Achmea
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Goudse
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Klaverblad
Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir

 

Voor wie is een AOV?

Sinds een aantal jaar is er voor ondernemers geen verplicht sociaal vangnet meer dat ervoor zorgt dat je doorbetaald wordt tijdens ziekte en invaliditeit. Daarom moet je zelf beslissen welke verzekering jij nodig hebt als ondernemer. 

Een AOV voor ZZP’ers in de zorg

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kun je aanvragen met elk beroep. Zo ook als je als ZZP’er in de zorg werkt. Werken in de zorg gaat vaak gepaard met een hoge werkdruk en vele administratieve lasten. Iemand die in de zorg werkt levert veel inspanningen om het werk goed te doen en te zorgen voor anderen. Het is daarom ook niet raar dat ziekteverzuim bij zorgorganisaties relatief hoog is en dat ZZP’ers in de zorg ook regelmatig te maken krijgen met gezondheidsklachten. Het risico dat je arbeidsongeschikt raakt is daardoor helaas groot en iets wat je niet moet onderschatten. 

Als ZZP’er in de zorg is het daarom zeker de moeite waard om te kijken naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hiermee voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Met onze vergelijkingstool kun je gemakkelijk verschillende verzekeringen vergelijken. Dit is niet alleen voor ZZP’ers in de zorg, maar ook voor andere branches. Zo kom jij er snel achter welke premie er hoort bij de risico’s die jij loopt, en kun je een verzekering afsluiten die bij jou past. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

Raak je als ZZP’er arbeidsongeschikt, dan heb je geen recht op de ziektewet. Voor ZZP'ers geeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan bescherming tegen inkomensverlies. Je krijgt dan maandelijks een bedrag uitgekeerd wat een goed vangnet vormt. Met de huidige cijfers dat 1 op de 10 ondernemers arbeidsongeschikt raakt, blijkt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers een belangrijke verzekering. 

Net als bij de gewone AOV kun je als ZZP’er ook kiezen uit drie verschillende soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Zoals eerder genoemd zijn dit de traditionele, de uitgeklede en collectieve AOV. Meer informatie over de verschillende soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kun je hier vinden.

Net zoals het vergelijken van een gewone AOV kun je met onze AOV-vergelijkingstool ook arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ZZP’ers vergelijken. Hierbij krijg je een overzicht van de verschillende verzekeringen met daarbij de voorwaarden en bijbehorende premies. Het vergelijken van een verzekering is gratis en vrijblijvend. Daarna ga je een keuze maken welke AOV je wilt afsluiten. 

Er wordt veel gediscussieerd over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers. Op dit moment is dat namelijk niet verplicht. Wil je hier meer over weten? Lees het dan verder op onze pagina AOV verplicht voor ZZP?

AOV voor een eenmanszaak

Ook met een eenmanszaak is het slim om je te verdiepen in verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Lees nu meer over een AOV voor een eenmanszaak.

AOV’s met collectiviteitskorting 

Het afsluiten van AOV via Yezzer is erg makkelijk en brengt veel voordelen met zich mee. Met een ruim aanbod aan verschillende verzekeraars is er altijd wel een verzekering die bij jouw situatie past.

Collectieve AOV voor ZZP’ers

Op dit moment kun je als ZZP’er nog geen collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. In plaats daarvan kun je gebruik maken van een individuele verzekering waarbij je een polis afsluit op basis van jouw situatie en een dekking waar jij naar op zoek bent. Toch zijn er op dit moment veel voorstanders voor het opzetten van een collectieve AOV voor ZZP’ers. De collectieve verzekering tegen arbeidsongeschiktheid voor ZZP’ers moet de polis onder de streep goedkoper maken. Door met een grotere groep zelfstandigen premie in te leggen, moet het makkelijker worden om risico’s te dragen en kosten te verdelen. Daarnaast moet dit ervoor zorgen dat ZZP’ers het risico op arbeidsongeschiktheid serieus nemen en niet onverwacht in de problemen komen. Aan de andere kant vinden de tegenstanders dat ZZP’ers zelf een keuze mogen maken of ze zich gaan verzekeren of niet. De toekomst zal leren of de collectieve AOV voor zelfstandigen er komt, waardoor ZZP’ers zich verplicht zullen moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.         

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering? Met de hulp van onze gespecialiseerde adviseurs ben jij als ondernemer verzekerd van een kundig advies met het beste resultaat. Natuurlijk kun je ook zelf je verzekering vergelijken en afsluiten. Heb je vragen over ons werkproces? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

Vragen over arbeidsongeschiktheid

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

Je bent arbeidsongeschikt als je door ziekte of door een ongeval niet meer goed kunt werken. Je bent ook verzekerd als je arbeidsongeschikt raakt buiten je werk om, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Is een AOV verplicht?

Het nemen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht. Als ondernemer mag je zelf beslissen of je een AOV wilt afsluiten. Dit ligt anders bij werknemers. Zij zijn automatisch en verplicht verzekerd. 

Wat verzeker ik bij het afsluiten van een AOV?

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je je werk. Dit betekent dat je krijgt uitbetaald als je je werk niet meer kunt uitvoeren.

Hoe betaal ik mijn premie?

Je kunt meestal zelf bepalen wanneer je premie betaalt. Je kunt ervoor kiezen om jaarlijks, halfjaarlijks, 3 maandelijks, of maandelijks te betalen. Let op: de keuze wanneer jij betaalt kan van invloed zijn op je premie. Zo is het vaak goedkoper om jaarlijks premie te betalen.

Kan ik een AOV oversluiten of opzeggen?

Je kunt ervoor kiezen om je AOV op te zeggen of over te sluiten. Het hangt van de verzekeraar af wat de voorwaarden hiervan zijn.

Is een AOV voor ZZP'ers fiscaal aftrekbaar?

Ja, het kan zo zijn dat je schrikt van hoe duur een Arbeidsongeschiktheidsverzekering is. Toch zijn de voordelen legio. Mocht je al deze voordelen zien, maar toch schrikken van het bedrag, hebben we een interessant nieuwtje voor je. Je kan namelijk tussen de 37,35% tot 49,5% besparen op je AOV-premie.
Benieuwd hoe je dit doet? Klik dan maar eens snel naar dit blog: Een AOV is fiscaal aftrekbaar.  

Ben ik verzekerd bij zwangerschap?

Kinderwens? Denk dan serieus eens serieus na over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je weet het misschien niet maar een AOV betaalt ook uit tijdens een zwangerschap. Hartstikke mooi, want dat zorgt ervoor dat jij met een gerust hart je kunt focussen op de bevalling en het bijkomen van de bevalling.
Bekijk daarom ook zeker ons blog over zwangerschap en een Arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 

Vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen