Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP-er?

Lees hier welke verzekeringen je nodig hebt als ZZP-er. Wil je een verzekering? Vul binnen 2 minuten jouw gegevens in, en krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel

Vergelijk ZZP verzekeringen

 • asr
 • reaal
 • nn
 • deamersfoortse
 • aegon
 • hdi
 • arag
 • aig
 • das
 • hiscox
20.000 + Ondernemers doen al mee
€ 100,- wat je gemiddeld bespaart
8.1 Is de gemiddelde beoordeling

Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP-er?

‘Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP-er’? Eén van de meest gestelde vragen die we ontvangen, en waar we gelukkig goed antwoord op kunnen geven. Het is een goed idee om uit te zoeken welke verzekeringen voor ZZP-ers er zijn en of het in jouw geval belangrijk is om daar gebruik van te maken. Daarmee voorkom je dat je onnodige polissen afsluit, maar zie je ook geen belangrijke dekkingen over het hoofd.

Welke verzekeringen je nodig hebt als ZZP-er hangt af van een aantal belangrijke factoren. Je bepaalt dit aan de hand van de branche waarin je werkt, het werk dat je doet en de manier waarop je werkt.

Werk je in de bouw of in de zorg? Het zijn branches waar relatief veel verzekeringen belangrijk zijn, omdat je te maken hebt met grote risico’s. Werk je veel met zware materialen of ben je direct bezig met patiënten of cliënten die bij een verkeerd advies letsel of schade kunnen oplopen? Ook dan is het risico groter dan wanneer je als tekstschrijver aan nieuwe marketinguitingen werkt. En welke verzekering je nodig hebt als ZZP-er hangt tenslotte af van de manier waarop je werkt. Thuis aan de keukentafel ontstaat er minder snel schade dan wanneer je veel bij klanten op locatie bent en daar werkt met geavanceerde systemen of kwetsbare machines.

Wij zetten 3 soorten polissen voor je op een rij die veel ZZP-ers nodig hebben. Verplicht zijn ze niet, maar het kan wel voorkomen dat je te maken krijgt met hoge schadeclaims en andere onverwachte verrassingen. Bij Yezzer hebben we voor die verzekeringen handige tools ontwikkeld om ze te berekenen en te vergelijken, zodat je daarna online de beste polis kunt afsluiten.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP-er? 3 soorten polissen

De belangrijkste vraag blijft ‘welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP-er?’ Het antwoord daarop kunnen we geven aan de hand van drie belangrijke soorten polissen:

 • Aansprakelijkheidsverzekeringen
  Het gaat zakelijk om bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Met een bedrijfsaansprakelikheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je de belangrijkste risico’s afdekken. Je dekt schade die jij toebrengt aan spullen van anderen en letsel dat je veroorzaakt bij anderen waarmee je werkt. Daarnaast kun je schade dekken die ontstaat door het beroep dat jij uitoefent of door adviezen die je uitbrengt als ZZP-er.
 • Schadeverzekeringen
  Bij schadeverzekeringen voor ZZP-ers kun je denken aan de CAR-verzekering voor in de bouw. Dit staat voor de Construction Allrisk-verzekering, voor schade aan bouwmaterialen, hulpmaterialen en eigendommen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn verzekeringen voor de inventaris of voorraad de moeite waard, net als die voor bedrijfsstagnatie. Andere populaire polissen op dit gebied zijn de rechtsbijstandsverzekering en de zakelijke autoverzekering voor ZZP-ers.
 • Inkomensverzekeringen
  Wil je jouw inkomen verzekeren? Dat kan met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je voorkomt daarmee dat je zonder inkomen komt te zitten op het moment dat je arbeidsongeschikt raakt. Het is een verzekering waar je privé de voordelen van geniet, maar die je zakelijk afsluit. Het behoort daarom tot de ZZP verzekeringen die je ‘nodig’ hebt, als je de belangrijkste risico’s die je loopt op een goede manier af wilt dekken.

Er zijn meer verzekeringen beschikbaar die je kunt afsluiten als ZZP-er. Het is belangrijk om goed na te gaan welke verzekeringen je nodig hebt als zelfstandige, aan de hand van de branche waarin je werkt, het werk dat je doet en de manier waarop je werkt. Door de risico’s goed in kaart te brengen voorkom je dat je belangrijke risico’s over het hoofd ziet.

Zodra je de risico’s kent kun je zelf bepalen welke je af wilt dekken en welke je zelf wilt dragen. Bij Yezzer hebben we handige tools voor je ontwikkeld, waarmee je zelf kunt berekenen wat de kosten van bepaalde polissen zijn. Bereken de verschillende verzekeringen waar je over nadenkt, zodat je een goede afweging kunt maken. Dat voorkomt dat je te veel betaalt voor een dekking die je niet nodig hebt, en net zo goed dat je risico’s niet verzekert die je eigenlijk weinig zouden kosten.

 

Ontmoet een paar van onze tevreden klanten

christian
Christian de Kriek Publieke Verandering
“Ondanks de lage kosten wordt je goed en vooral erg snel geholpen. ”
maaike
Maaike Coppoolse Xcel
“Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken. Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk. Tevreden? Dat was ik zeker!”
chris
Chris Boonstra Brilliant Classics
“Het aanbod van Yezzer sloot perfect aan, met hun lage kosten uniek in de markt. Het online afsluiten ging soepel en werd goed begeleid.”

Doe ook de vergelijking

Binnen 3 minuten gedaan

Wat zijn de voordelen van Yezzer?

 • Yezzer is volledig onafhankelijk (dus ruime keus)
 • Speciaal gericht op ondernemers
 • Snel en makkelijk online geregeld 
 • Extra's als toegang tot trainingen en events 

Hoe werkt het?

 1. Vul je gegevens in, dit neemt 2 minuten
 2. Krijg binnen 1 werkdag een vrijblijvend vergelijkingsrapport met de best passende verzekeraars
 3. Kies, met ondersteuning van ons, jouw ZZP verzekering(en) en sluit online af

Over Yezzer

Verzekeren is vaak ingewikkeld en duur. Zeker voor ondernemers. Yezzer vindt dat dit anders moet. Door online te werken (met het persoonlijke contact), onafhankelijk (dus ruime keus) en vanuit een collectief (samen staan we sterker tegenover de verzekeraars). Het kan daardoor betaalbaarder en makkelijker. Yezzer is opgezet door ondernemers voor ondernemers.

Meer informatie

Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP ondernemer? Vergelijken en afsluiten

Welke verzekeringen je nodig hebt als ZZP ondernemer hangt sterk af van de manier waarop jij werkt. Het is daardoor helaas niet mogelijk om een lijstje met belangrijkste verzekeringen op te stellen, die je altijd moet afsluiten. Je hebt als ZZP-er gekozen voor een belangrijke mate van vrijheid, dus die vrijheid heb je ook in de verzekeringen die je afsluit.

Sterker nog, er gelden geen verplichte verzekeringen voor ZZP-ers. Het klopt dat opdrachtgevers en andere betrokkenen je kunnen verplichten een polis af te sluiten, maar wettelijk geldt er geen verplichting.

Wel is het belangrijk om de risico’s die je loopt goed in kaart te brengen en die netjes af te dekken. Je voorkomt op die manier dat je ineens te maken krijgt met hoge kosten of andere vervelende verrassingen. Met onze handige vergelijkers en tools om verzekeringen te berekenen ga je eenvoudig na wat het kost om de nodige polissen voor jou als ZZP-er online af te sluiten.

De kosten van een bedrijfsverzekering voor ZZP vergelijken? Gebruik net als duizenden andere ondernemers zoals jij onze vergelijker bovenaan de pagina. En heb je vragen of wil je de polis meteen afsluiten? Bel ons op nummer 088 939 2520 of stuur een e-mail naar verzekeringen@yezzer.nl.