39% van ondernemers met arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt onnodig provisie

24 februari 2014

Ondernemers kunnen fors besparen op hun arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) door deze provisievrij te maken. Uit onderzoek van Yezzer blijkt dat minstens 39% van de ondernemers nog steeds doorlopend provisie betaalt voor hun AOV, ondanks het provisieverbod dat in januari 2013 is ingegaan. Ondernemers zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheid om hun AOV provisievrij te maken en daardoor kosten te besparen. Daarnaast blijkt 27% niet te weten of zij wel of geen doorlopende provisie betalen. 

Onderzoek wijst uit dat ondernemers fors kunnen besparen
Sinds januari 2013 geldt een provisieverbod voor nieuw afgesloten AOV’s. Van de ondernemers die voor die tijd hun AOV hebben afgesloten, betaalt 39% nu nog steeds onnodig doorlopend provisie. Dit blijkt uit onderzoek van Yezzer onder 385 MKB-ondernemers. Daarnaast geeft 27% aan niet te weten of zij provisie betaalt. Veel ondernemers betalen hierdoor honderden tot zelfs duizenden euro’s per jaar aan onnodige kosten. Deze kosten kunnen worden voorkomen door een AOV provisievrij te maken.

Adriaan van Loon, co-founder Yezzer: “Wij schrikken van deze cijfers. Een groot deel van de ondernemers met een AOV beseft niet dat zij teveel betalen. De AOV blijkt daardoor nog steeds een niet-transparant verzekeringsproduct te zijn. Wij raden ondernemers aan om na te gaan of zij wel of geen doorlopende provisie betalen. Wanneer dit wel het geval is, raden wij ze aan hun verzekering provisievrij te maken door bijvoorbeeld met behoud van hun AOV over te stappen naar een andere tussenpersoon en daarmee honderden en misschien zelfs duizenden euro’s per jaar te besparen.”

Bereken wat jij kunt besparen op jouw AOV via de BerekentoolYezzer uitgelicht in de pers door:
bnremercefwnu-zakelijksprout