Is een AOV Noodzakelijk?

AOV Noodzakelijk

Het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt vaak onderschat. Werkenden die niet in loondienst zijn moeten hun eigen boontjes doppen als ze arbeidsongeschikt raken. Werknemers hebben een vangnet in de vorm van de WIA, maar het enige vangnet van ondernemers (waaronder zzp’ers) is een bijstandsuitkering.

Voordelen voor jou:
  • Tot ruim 50% lagere afsluit en advies kosten
  • Makkelijk en snel online te regelen
  • Vergelijke alle relevante verzekeraars

Onafhankelijk vergelijken
Vergelijk AOV's

Wat gebeurt er als een ondernemer tijdelijk zijn werk niet meer kan verrichten? In sommige bedrijven kan het tijdelijk uitvallen van de ondernemer eenvoudig worden opgevangen. Maar wat gebeurt er als het niet tijdelijk is? Voor ondernemers die alleen werken zal het probleem nog groter zijn. De inkomsten vallen namelijk gelijk weg en de onderneming zal in één keer stilvallen. Hierdoor vallen de inkomsten ook gelijk terug naar nul. Voor de voortgang van het bedrijf moet een oplossing gevonden worden. Een ander groot probleem is het wegvallen van het inkomen van de ondernemer.

 

Arbeidsongeschikt en geen inkomen meer

 

Een ondernemer die niet meer in staat is om te ondernemen door arbeidsongeschiktheid, moet een beroep doen op de arbeidsongeschiktheidsverzekering. In het geval deze niet is afgesloten is er geen ander vangnet in ons sociaal stelsel, behalve onder voorwaarden een bijstandsuitkering. Op deze uitkering bestaat recht als je op geen enkele andere manier in je levensonderhoud kunt voorzien. De voorwaarden hebben betrekking op:

·        Spaargeld – Je kunt eerst verplicht worden om te leven van je spaargeld

·        Overwaarde – Onder voorwaarden kun je verplicht worden om de overwaarde van het huis eerst op te eten

·        Gezinsinkomen – Heeft je partner een inkomen of een vermogen? Dit kan er voor zorgen dat er geen recht bestaat op een bijstandsuitkering

 

Zorg voor een AOV

Als ondernemer moet je een aantal vaste lasten incalculeren. In je tarieven moet je bijvoorbeeld rekening houden met de kosten die je moet maken voor de bedrijfsvoering, met de belastingheffing, je pensioenvoorziening en de premie voor de AOV. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een AOV heel duur is. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken helpt je bij het vinden van een geschikte verzekering tegen een redelijke prijs. 

Is een AOV strikt noodzakelijk? Ja, als zelfstandige ondernemer kun je er niet zonder! Wil je geen AOV dan zijn er nog alternatieven zoals Crowdsurance, een soort Broodfonds online.

Vergelijk AOV's

Vergelijk

Hulp nodig? 088-9392520

Liever teruggebeld worden? Bel mij terug.


"Tevreden? dat was ik zeker!"

Bij Yezzer is het mogelijk om zelf je verzekering uit te zoeken, waarbij je alleen eenmalig betaalt voor het afsluiten ervan ..... Op mijn vragen reageerde Yezzer snel en duidelijk en na afloop werd ik gebeld om te vragen of ik tevreden was over de gang van zaken. Dat was ik zeker!

Maaike Coppoolse


Yezzer uitgelicht in de pers door: